Baysal Insaat
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, {USERNAME*}
Son Ziyaretiniz: {USERLASTVISIT*}
Toplam Mesajınız: {USERCOUNTPOST*}
 

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Resim Yükle  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
MaviRuya Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
Ptsi Kas. 08, 2010 10:49 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:08 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:07 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:03 pm
Perş. Mayıs 27, 2010 9:07 pm
Çarş. Nis. 28, 2010 6:34 pm
Perş. Şub. 11, 2010 8:07 pm
Perş. Şub. 11, 2010 8:02 pm
Perş. Şub. 11, 2010 7:54 pm
C.tesi Ocak 23, 2010 4:22 pm
Forum

Konu Başlığı
mantarlı pilav
Konun Puanı
Nerdeyim?Baysal Insaat :: Baysal Insaat Forum Karisik :: Yemek Ve Gida Bölüm
Gözle

mantarlı pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
aksaraylım
Süper Aktif
Süper Aktif
aksaraylım
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 07/03/09
Mesaj Sayısı : 192
Nerden : aksaray
Lakap : yok
mantarlı pilav Vide
MesajKonu: mantarlı pilav mantarlı pilav Icon_minitimeÇarş. Nis. 22, 2009 9:08 pm

mantarlı pilav 2412


Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
500gr mantar
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 orta boy soğan
bir tutam şeker
tuz
karabiber
zeytinyağı
1 adet limon suyu
yarım demet dereotu


hazırlanışı:
Önce bir tencereye biraz su alın ve kaynatın, mantarları istediğiniz boyda dilimleyin. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Sudan çıkarttığınız mantarları yağsız tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin (çok kısa sürüyor) Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince soğanları ilave edin, pembeleştirin. (Püf noktası fıstıkları hafif pembeleştirin ki fazla kavrulmasınlar) Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinçleri kavurun (4-5 dakika sonra renkleri değişecek) Mantarları da ilave edip 1-2 çevirin, karabiberini ve suyunu ilave edip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dereotunu tencereye alın. Pişen pilavı en az 15 dakika demlendirin, karıştırıp servis edin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
dj_murat_baysal
Admin
Admin
dj_murat_baysal
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 06/03/09
Mesaj Sayısı : 281
Nerden : türkiye
Lakap : yok
mantarlı pilav Vide
MesajKonu: Geri: mantarlı pilav mantarlı pilav Icon_minitimeÇarş. Nis. 22, 2009 10:16 pm

paylasım için tesekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

mantarlı pilav

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Baysal Insaat :: Baysal Insaat Forum Karisik :: Yemek Ve Gida Bölüm -