4 adet patlican Kizartmak için sivi yag 250 gr dana kiyma 2 adet kuru sogan 3 adet domates 4,5 dis sarimsak 3 yemek kasigi salça, su Tuz, karabiber, nane, kekik
Yapilisi:
Patlicanlari seritli bir biçimde soyun ve istediginiz bir yerinden boyuna çizik atip kizgin yagda kizartin. Kizaran patlicanlari kalinca gazete kagidinin üzerine kagit havlu koyup yagini iyice çekmeleri için bekletin.
Soganlari dograyip 2 adet domates rendesi,1 yemek kasigi salçayla kavurun. Daha sonra içine kiyma ve baharatlari, sarimsagi ilave edip kavurun.
Yagini çektirdiginiz patlicanlari borcama dizip daha önce çizik attigimiz kismini ayirip içlerine bolca kavrulmus malzememizden doldurun. Süslemek için kalan 1 domatesi 4'e bölüp üzerlerine koyun. En son 2 yemek kasigi salça ve yeterince suyu karistirip borcama dökün ve 190 dereceli firinda pisirin.