Baysal Insaat
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Hoşgeldiniz, {USERNAME*}
Son Ziyaretiniz: {USERLASTVISIT*}
Toplam Mesajınız: {USERCOUNTPOST*}
 

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  Latest imagesLatest images  AramaArama  Resim Yükle  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
MaviRuya Son Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
Ptsi Kas. 08, 2010 10:49 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:08 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:07 pm
Salı Ağus. 17, 2010 10:03 pm
Perş. Mayıs 27, 2010 9:07 pm
Çarş. Nis. 28, 2010 6:34 pm
Perş. Şub. 11, 2010 8:07 pm
Perş. Şub. 11, 2010 8:02 pm
Perş. Şub. 11, 2010 7:54 pm
C.tesi Ocak 23, 2010 4:22 pm
Forum

Konu Başlığı
sebze corbası
Konun Puanı
Nerdeyim?Baysal Insaat :: Baysal Insaat Forum Karisik :: Yemek Ve Gida Bölüm
Gözle

sebze corbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
aksaraylım
Süper Aktif
Süper Aktif
aksaraylım
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 07/03/09
Mesaj Sayısı : 192
Nerden : aksaray
Lakap : yok
sebze corbası Vide
MesajKonu: sebze corbası sebze corbası Icon_minitimeÇarş. Nis. 22, 2009 9:17 pm

sebze corbası Sebzeler

Malzeme :

6 bardak et suyu veya kemik suyu
3 - 4 patates
İki üç yaprak lahana
İki havuç, bir kaşık un
İki kereviz
İki baş soğan
Yeteri kadar tuz
Bir kaşık margarin yağ.

Yapılışı :
Kemikleri bir gece önce suda bırakınız. İyice temizlen­dikten sonra bir tencereye koyup hafif ateşte 1 saat pişi­riniz. Pişerken üzerinde biriken köpükleri bir kevgirle te­mizleyiniz. Piştikten sonra ince bir süzgeçten sözünüz. Baş­ka bir tencereye soğanı ince ince kıyınız, yağda pembe-leşinceye kadar yakmadan çeviriniz, unu ilâve ederek biraz da böylece kavurunuz. Et suyunu ilâve edip kaynayıncd ufak ufak doğranmış sebzeleri sırasiyle önce havucu 10 dakika sonra lahana ve kerevizi indirmeye beş dakika kala patatesi ilâve ediniz. Sebzeler iyice piştikten sonra ateşten alınız. Çorbayı taneli sevmezseniz süzgeçten geçirerek kul­lanınız. Bu çeşit çorbalar kışın en sevilen yiyeceklerin ara­sında gelir. Bilhassa küçük çocuklar için de faydalıdır. Yap­tığınız kemik suyunu diğer sebze yemeklerinizde de rahat­ça kullanabilirsiniz. Yemeğe hem lezzet verir, hem de da­ha besleyici olmasını sağlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
dj_murat_baysal
Admin
Admin
dj_murat_baysal
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 35
Kayıt tarihi : 06/03/09
Mesaj Sayısı : 281
Nerden : türkiye
Lakap : yok
sebze corbası Vide
MesajKonu: Geri: sebze corbası sebze corbası Icon_minitimeÇarş. Nis. 22, 2009 10:24 pm

paylasım için tesekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
muammer baysal
Gelismis Üye
Gelismis Üye
muammer baysal
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 56
Kayıt tarihi : 08/03/09
Mesaj Sayısı : 50
Nerden : türkiye
Lakap : yok
sebze corbası Vide
MesajKonu: Geri: sebze corbası sebze corbası Icon_minitimePerş. Nis. 30, 2009 8:17 pm

paylaşım için teşekürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
muhammet
Yeni Üye
Yeni Üye
Cinsiyet: Erkek
baysalinsaat forumuna hosgeldiniz iyi forumlar..
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 30/04/09
Mesaj Sayısı : 17
Nerden : aksaray
Lakap : yok
sebze corbası Vide
MesajKonu: Geri: sebze corbası sebze corbası Icon_minitimeCuma Mayıs 01, 2009 8:51 am

olum onur bukadar şeyi yirsem şişmanlarım len
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

sebze corbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Baysal Insaat :: Baysal Insaat Forum Karisik :: Yemek Ve Gida Bölüm -